Iskolánk története

Szécsény város oktatási életének története igazán színes. Számos alkalommal születtek új intézmények vagy a meglévők olvadtak be egy másikba.

Iskolánk történetében a legutóbbi nagy változás 2007-ben történt, amikor a város addigi oktatási intézményeit Szécsény Város Önkormányzata Képviselő-testülete egy nagy szervezetbe vonta össze. Így született meg a II. Rákóczi Ferenc Bölcsőde, Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Szakközépiskola. Ez az intézmény a város határain túl is működött: korábban került az iskolához Nagylóc és Nógrádszakál, ahol az általános iskolai nevelés óvodaival egészült ki.

A város vezetése az új oktatási intézmény vezetésével a Kőrösi Csoma Sándor Gimnázium és Szakközépiskolát 2001 óta vezető Gyarmati Attilát bízta meg, aki 2008-as tragikus haláláig látta el ezt a feladatot.

Iskolánk életében folyamatosan mentek végbe a különböző változások. A bölcsőde és az óvoda kikerült intézményünk keretei közül, mivel ellátásuk önkormányzati feladattá vált. 2013 őszén Szécsényben létrejött a Páter Bárkányi János Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium, amely tanulóink jelentős részét átvette.

2014 szeptemberétől Nógrádszakál feladatellátási helyszín a ludányhalászi Ráday Gedeon Általános Iskola része lett. 2017 májusában ballagott el az utolsó szakközépiskolai osztályunk. 2017 szeptemberétől az addig önállóan működő Hollókői Általános Iskola intézményünk tagiskolájává vált, nevünk pedig II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Gimnázium lett.

Iskolánk eddigi vezetői

Gyarmati Attila2001-2008
Istók Ferenc (megbízott igazgató)2008
Zsolnai Györgyné2008-2013
Szenográdi Tamás (megbízott igazgató)2013
Győrki Marianna2013-2014
Pancsovai Gergely2014-hivatalban