Iskolánk története

Szécsény város oktatási életének története igazán színes. Számos alkalommal születtek új intézmények vagy a meglévők olvadtak be egy másikba.

Iskolánk történetében a legutóbbi nagy változás 2007-ben történt, amikor a város addigi oktatási intézményeit Szécsény Város Önkormányzata Képviselő-testülete egy nagy szervezetbe vonta össze. Így született meg a II. Rákóczi Ferenc Bölcsőde, Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Szakközépiskola. Ez az intézmény a város határain túl is működött: korábban került az iskolához Nagylóc és Nógrádszakál, ahol az általános iskolai nevelés óvodaival egészült ki.

A város vezetése az új oktatási intézmény vezetésével a Kőrösi Csoma Sándor Gimnázium és Szakközépiskolát 2001 óta vezető Gyarmati Attilát bízta meg, aki 2008-as tragikus haláláig látta el ezt a feladatot.

Iskolánk életében folyamatosan mentek végbe a különböző változások. A bölcsőde és az óvoda kikerült intézményünk keretei közül, mivel ellátásuk önkormányzati feladattá vált. 2013 őszén Szécsényben létrejött a Páter Bárkányi János Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium, amely tanulóink jelentős részét átvette.

2014 szeptemberétől Nógrádszakál feladatellátási helyszín a ludányhalászi Ráday Gedeon Általános Iskola része lett. 2017 májusában ballagott el az utolsó szakközépiskolai osztályunk. 2017 szeptemberétől az addig önállóan működő Hollókői Általános Iskola intézményünk tagiskolájává (2020. szeptember 1-től feladatellátási helyévé) vált, nevünk pedig II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Gimnázium lett.

Iskolánk eddigi vezetői

Gyarmati Attila2001-2008
Istók Ferenc (megbízott igazgató)2008
Zsolnai Györgyné2008-2013
Szenográdi Tamás (megbízott igazgató)2013
Győrki Marianna2013-2014
Pancsovai Gergely2014-hivatalban