Jeles napok

Rákóczis napok

Iskolánk névadójának tiszteletére rendezzük meg a Rákóczis napokat, amely alkalom során ünnepélyesen megkoszorúzzuk a vezérlő fejedelem szobrát iskolán parkjában, továbbá különböző vetélkedők, ismertető előadások és kirándulások zajlanak ekkor.

Költészet napi verselés és Varga Erzsébet Rejtvényfejtő Emlékverseny

Minden év áprilisában a Magyar Költészet Napjához kapcsolódóan megrendezzük a Költészet napi verselést, amelyen a volt Szécsényi Tankerület iskoláinak tanulói vesznek részt.

Ezzel egy időben zajlik a Varga Erzsébet Rejtvényfejtő Emlékverseny, mely nevét néhai kolléganőnkről kapta. Ezen a Balassagyarmati Tankerületi Központ iskoláinak felső tagozatos diákjai, illetve tanári csapatai vehetnek részt.

Színes napok

Minden tanévben megtartjuk a Színes napokat, amelyek során a diákok az adott nap színeibe öltöztetik tantermeiket és ruházatukkal is passzolnak ehhez. A vetélkedésnek nagy hagyománya van az osztályok között.

  • Fehér nap: szeptemberben, a Nemzetközi Hulladékgyűjtő Naphoz kapcsolódik.
  • Piros-fekete nap: decemberben, a Mikulás jöttéhez kapcsolódik.
  • Kék-sárga nap: a Rákóczis napokhoz kapcsolódik.

Jótékonysági bál

Iskolánk tanári és szülői közössége különböző célok eléréséért és a jó kapcsolat fenntartásáért minden tanévben megrendezi a jótékonysági bált, amelyre először még a kőrösis időben, 1999-ben került sor. Bálunkat a város vállalkozásai és lakosai különböző felajánlásaikkal évek óta támogatják.